Ce beneficii are carnea de vită Black Angus?

Ce beneficii are carnea de vită Black Angus? Descoperă-i secretele.

De câțiva ani, carnea de vită Black Angus a început să devină din ce în ce mai populară, inclusiv în România, unde consumul de carne de vită este mai scăzut. Chiar dacă românii abia descoperă beneficiile consumului de carne de vită, Black Angus este deja un nume în domeniu. Ce înseamnă el? O rasă respectată de vite, puțin cunoscută acum câțiva ani, care a ajuns rapid una de renume la nivel global. Însă cum și mai ales de ce s-a întâmplat acest lucru?

Restaurantele faimoase din toată lumea aleg acest tip de carne pentru preparatele lor de excepție. Asta se întâmplă în primul rând datorită gustului perfect și savorii pe care o are această carne. Dar numeroasele ei beneficii pentru sănătate nu sunt nici ele de neglijat. De aceea trebuie să vorbim despre cele mai importante 5 beneficii ale cărnii de vită Black Angus de calitate superioară. 

Carnea de vită Black Angus, bogată în L-Carnitină

Orice sportiv de performanță știe de ce este L-Carnitina atât de importantă pentru sănătate și stare de bine. Un aminoacid esențial care se găsește în mușchii noștri, dar și în creier și ficat, L-Carnitina ajută la metabolizarea și transportul acizilor grași. Ea ne ajută să transformăm grăsimile în energie. Studiile recente arată că, dacă consumăm alimente bogate în L-Carnitină, putem reduce riscurile de a suferi de hipertensiune arterială, stres oxidativ și inflamații. Este utilă și pentru ameliorarea simptomelor diabetului zaharat de tip 2 (ajută la stabilizarea glicemiei), dar și pentru a scădea în greutate.

Plus de Omega-3 și colesterol scăzut

Carnea de vită Black Angus este bogată și în acizi grași esențiali Omega-3, recunoscuți pentru beneficiile lor în protejarea inimii și a sistemului nervos central. Cercetările arată că Omega-3 ajută la buna funcționare a sistemului cardiovascular, adică scade riscului de a suferi un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral. Pe lângă aceste beneficii, Black Angus poate avea cu până la 30% mai puțin colesterol decât carnea de vită din comerț. Practic, acest tip de carne conține grăsime „bună” și mult mai puțină grăsime „rea”.

Unul dintre secrete: glutationul

Un antioxidant extrem de important pentru plante, animale, fungi și bacterii, glutationul protejează organismele de degradarea celulară și, în consecință, de apariția unor boli cronice. Carnea de vită Black Angus este bogată în glutation, iar efectele suplimentării acestui oxidant sunt benefice pentru sănătate și stare de bine. Studiile arată că previne îmbătrânirea prematură, crește longevitatea, previne îmbolnăvirea, scade riscul de apariție a unor boli cronice și asigură buna funcționare a sistemului imunitar.

Proteine, cărămizile din care suntem construiți

Există foarte multe motive pentru care ar trebui să ne străduim să avem un aport consistent de proteine ​​în alimentație. În primul rând, proteinele sunt, practic, cărămizile din care suntem construiți. Corpul nostru le folosește zilnic pentru a repara și a întări oasele, pielea și cartilajele. Tot proteinele sunt cele care ne ajută să ne dezvoltăm și să ne menținem masa musculară, acesta fiind motivul pentru care sunt preferate de sportivi. Carnea de vită Black Angus este foarte bogată în proteine, cu peste 20 de grame de proteină la 100 grame de carne. În plus, conține toți aminoacizii esențiali  pentru sănătate și stare de bine, fiind indicată pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușilor și copiilor.

Vitamine și minerale, importante zi de zi

Carnea de vită Black Angus este bogată în vitamine și minerale esențiale pentru sănătate și stare de bine. Dacă vitamina B12 ne ajută să ne ferim de bolile cardiovasculare, de tulburări neurologice, cancer, infertilitate, depresie și anxietate,  B6 ne ajută să menținem sănătatea sistemului cardiovascular, a metabolismului și a funcțiilor cerebrale. Acest tip de carne conține și vitamina D, esențială pentru absorbția calciului și menținerea sănătății sistemului osos. 

Fierul este motivul pentru care Black Angus este recomandat inclusiv bebelușilor: el ajută la oxigenarea organismului și la transportul substanțelor nutritive către organele vitale. Zincul și magneziul sunt și ele extrem de importante, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Calitate sau cantitate?

Când vine vorba de carnea de vită Black Angus, e bine să știm că ambele sunt importante. Asta pentru că Black Angus înseamnă o rasă de vite, dar și standardele de calitate la care sunt crescute aceste vite contează. O fermă de excepție, ca Angustos, va oferi informații complete referitoare la creșterea vitelor și procesarea cărnii. 

Când vorbim despre cantitate, e bine să avem în vedere proverbul „ce e mult strică”. Pentru că, într-adevăr, excesele sunt dăunătoare sănătății noastre. Ar trebui să mâncăm carne roșie de două sau trei ori pe săptămână, pentru a ne bucura de beneficii fără griji. Săptămânal, ne putem bucura de 500 de grame de carne de vită Black Angus, cu toate secretele care au adus-o în topul preferințelor. Cel mai mare? Gustul inconfundabil, care se datorează marmorării specifice.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *