Câte calorii are carnea de vită Back Angus?

Câte calorii are carnea de vită Back Angus?

Deși cel mai probabil și ție îți place friptura de vită, este posibil să nu știi ce sortiment de carne să alegi pentru maximum de sănătate și stare de bine. Poate că ai aflat deja că un tip popular la nivel mondial, carnea de vită Angus, este preferabil altor sortimente. Dar care este diferența? Câte calorii are carnea de vită Back Angus și care este motivul pentru care aceasta este recomandată în fața altor tipuri de carne? Există câteva motive pentru care ar trebui să alegem cu atenție bucata din care preparăm următorul steak.

Carnea de vită Black Angus are cu 30% mai puțin colesterol decât cea normală, din comerț. Însă ori de căte ori vorbim despre grăsimi, e bine să știm și că nu sunt toate la fel. Calitatea lor e importantă! Probabil că știi și tu că există colesterol bun și colesterol rău la analizele medicale. Aceste două tipuri de colesterol apar în urma alimentației și sunt legate de nivelul de grăsime bună și grăsime nesănătoasă din mâncare. Grăsimea intramusculară din Black Angus conține mai multe grăsimi sănătoase, care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Grăsimi saturate, trans și nesaturate

Se vorbește adesea despre grăsimi ca despre ceva rău. Dar adevărul este mult mai complex de atât: grăsimile sunt, de fapt, macronutrienți vitali pentru corpul nostru. Diferențele între grăsimile bune și cele rele contează! Grăsimile au cea mai mare valoare calorica per gram (9 calorii/gram) și sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea organismului. Absorbția anumitor vitamine liposolubile A,D,E, K nu s-ar putea face fără ele. Tot grăsimile bune ajută la dezvoltarea celulară, cerebrală și la menținerea sănătății sistemului nervos central. În plus, ne dau energie și ne ajută digestia.

Cele trei tipuri de grăsimi saturate, trans și nesaturate sunt extrem de diferite. Primele două sunt considerate a fi „rele”, periculoase fiind mai ales grăsimile trans, obținute prin hidrogenare. Se spune că acestea contribuie la apariția și agravarea bolilor cardiovasculare. Ele se găsesc în margarină, prăjituri, fursecuri și produse de patiserie, aluaturi și chifle (mai ales congelate), smântână vegetală, băuturi instant, snacksuri, chipsuri, napolitane și bomboane și semipreparate. Spre deosebire de acestea, carnea de calitate, precum carnea de vită Black Angus, conține grăsimi bune și conține acizi grași esențiali Omega-3, cu rol important în protejarea inimii și a sistemului nervos central.

Carnea de vită Black Angus: sortimente cu puține calorii

Această carne de vită de calitate este o alegere inteligentă pentru o masă ideală. Dacă cauți și tu o masă perfectă pentru un stil de viață activ, poți conta pe Black Angus, care îți va oferi și substanțele nutritive de care ai nevoie, dar și un gust excepțional. O bucată tipică de Black Angus (100 grame) are în general sub 200 calorii.

Grăsimea joacă un rol important în oferirea unui gust de excepție, însă vorbim despre o carne mai bogată în grăsimi „bune.” Dintre acestea, periculoasele grăsimi trans apar într-o proporție extrem de mică – doar 0,2 grame, iar cele saturate – 2,5 grame. Carnea este, în schimb, bogată în grăsimi sănătoase: grăsimi mononesaturate 3,2 grame și grăsimi polinesaturate – 0,5 grame. Acizii grași monosaturați, pe care îi găsim și în avocado și uleiul de măsline, considerați a fi grăsimi bune, sunt aproape jumătate din acizii grași pe care îi găsim în carne

Este bine să știi că acest tip de carne conține și cantități mari de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate. De exemplu, 100 de grame de carne de pulpă de vita Black Angus îți vor asigura:

  • 8% din necesarul zilnic de fier,
  • 25% din necesarul de vitamina B6,
  • 20% din cel de zinc,
  • 8% din cel de vitamina B2,
  • 60% din cel de B12.

Ar trebui să alegi acest tip de carne și pentru că ea conține de opt ori mai multă vitamină B12 decât carnea de pui, de zece ori mai mult zinc și de trei ori mai mult de fier.

Pulpa este una dintre cele mai slabe sortimente de vită și se găsește în general sub următoarele denumiri: capac, fricandou, rasol alb, nucă și chiulotă. Aceste bucăți conțin o cantitate redusă de grăsimi fiindcă provin din zone folosite intens la deplasare. Pulpa de vită conține aproximativ 180 kcal / 100 grame, 7 grame lipide (sau grăsimi).

Când vorbim despre carnea de vită Blac Angus, aproape la fel de recomandată și cu aport caloric minim este și fleica. Aici avem de-a face cu 192 kcal / 100 de grame de carne, și un total de 8 grame de grăsimi. La fel ca în cazul pulpei, grăsimile bune apar într-o proporție mult mai mare decât cele „rele”: 3,3 grame grăsimi mononesaturate și 0,6 grame – grăsimi polinesaturate. Ultimele reprezintă o sursă importantă de de omega 3 și omega 6, care ajută la prevenirea apariției bolilor cardiovasculare.

Număr de calorii este aproximativ, diferă de la o sursă la alta, diferă de la un sortiment la altul și de la o fermă la alta. Cel mai bine este să citiți etichetele ambalajelor sau să întrebați la furnizor despre aportul caloric și conținutul de macronutrienți. Un aspect foarte important este modul cum gătiți carnea și ingredientele pe care le folosiți, astfel încât rețeta finală să fie una slabă în calorii, mai ales dacă dorința este una de a scăpa de niște kilograme în plus.

Carnea de vită Black Angus: rețete slab calorice

Una dintre cele mai potrivite rețete pentru o cină aproape fără calorii este friptura de vită Black Angus cu sos Chimichurri. Pentru prepararea acesteia ai nevoie de: 600 grame fleică, 60 g ulei de măsline, sare, piper, jumătate de linguriță chilli, jumătate de linguriță boia , o legatură de coriandru, puțin pătrunjel, o linguriță oregano, un cățel de usturoi, o cepă roșie – tocată fin, 1 ardei usturat verde, 1 bucată lămâie sau lime. Bucata de fleică se freacă cu un pic de ulei de măsline, sare, piper, chilli și boia, apoi se pune la marinat minim 2 ore într-o pungă etanșă.

Între timp, se prepară sosul. Într-un blender, se pune uleiul de măsline, coriandrul, pătrunjelul, oregano, usturoiul, ceapa, ardeiul și sucul de lime. Carnea se frige pe grill, medium-rare, câte 5 minute pe fiecare parte. Apoi friptura se servește cu sosul Chimichurri preparat. O altă variantă de friptură constă în marinarea cărnii cu ulei de măsline, busuioc și usturoi și prepararea unui sos pe bază de iaurt grecesc și usturoi. Carnea de vită Black Angus este perfectă pentru aceste două rețete, fiindcă ele pun accentul pe savoarea cărnii.

Despre carnea de vită Black Angus și caloriile din grăsimi

Este bine să ții minte că nu toate grăsimile sunt rele și că te poți bucura de o cină sănătoasă și săracă în calorii oricând. Asta dacă alegi cu atenție carnea perfectă pentru o friptură delicioasă. Pentru sănătate și stare de bine, grăsimile bune din carnea de vită Black Angus, care ne aduc în alimentație nutrienții esențiali zi de zi. Grăsimile bune din acest tip de carne înseamnă colesterol bun, îmbunătățirea circulației și a funcțiilor sistemului cardiovascular. În plus, dacă mănânci carne de vită de calitate, vei absorbi mai ușor vitamine și minerale esențiale. Află cât de des poți consuma carnea de vită Black Angus.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *