Ce spun cercetătorii despre rasa de vite Black Angus

Ce spun cercetătorii despre carnea marmorată de Black Angus?

Carnea de vită Black Angus este un tip de carne care merită cumpărată pentru că are colesterol redus, nutrienți esențiali pentru organismul uman, vitamine, minerale, antioxidanți, acizi grași Omega-3. În plus această carne de vită are un gust excelent, este mai sănătoasă decât carnea de vită normală și deci își merită prețul.

Carnea de vită Black Angus se remarcă prin structura ei specială, creată îndeosebi de fâșiile de grăsime, de așa numitul marbling ce o face să fie un preparat deosebit și de calitate.

Ce spun cercetătorii despre carnea de vită Black Angus?

Dacă vrei să ai mai multă energie în timpul zilei este bine să alegi carnea de vită Black Angus. De ce este așa de bună această carne? Pentru că este bogată în nutrienți – vitamine, minerale, antioxidanți, acizi grași Omega-3, proteine de calitate – despre care cercetătorii consideră că sunt foarte importanți pentru menținerea sănătății și vitalității organismului.

Carnea de vită Black Angus conține fier ușor digerabil

Data viitoare când simți că ai o ușoară anemie introdu în dietă această carne de vită cu gustul său rafinat, deoarece are un conținut semnificativ de fier ușor digerabil. Doar 100 g carne de vită conține peste 2,5 mg Fe, deci destul de mult. Necesarul zilnic de Fe este de 8 mg zilnic la copiii cu vârsta de 9-13 ani și la persoanele trecute de 50 de ani. Femeile care au vârsta de 18-50 de ani au nevoie de 18 mg Fe zilnic.

În special femeile au nevoie de acest nutrient. Statisticile arată faptul că aproape 10% din femei au un deficit de Fe în organism. Fierul este un mineral foarte important pentru organism:

  • Ajută la transportul oxigenului în tot organismul, la oxigenarea celulară
  • Este o componentă a hemoglobinei din globulele roșii
  • Este esențial pentru formarea sângelui (dacă apare un deficit de fier, nu se poate produce o cantitate suficientă de globule roșii)
  • Menține sănătatea celulelor, a pielii, părului și unghiilor.

Carnea de vită Black Angus are acizi grași Omega-3

Această carne de vită are mai multe grăsimi sănătoase față de carnea de vită convențională. Are acizi grași Omega-3 în cantitate semnificativă, deși nu atât de mare ca la peștele gras – somon.

Cercetătorii consideră că întotdeauna cantitatea de acizi grași Omega-3 depinde de hrana animalelor. Acizii grași Omega-3 din carnea de vită Black Angus sunt de tip alfa-linolenic. Aceștia au anumite beneficii asupra organismului și se găsesc și în alte surse alimentare, ca de exemplu nucile și semințele de in. În carnea de pește – somon sau alte specii de pești grași – există acizi grași Omega-3 de alt tip.

Acest tip de grăsimi Omega-3 din carnea de vită Black Angus sunt nesaturate și mult mai sigure decât cele saturate din alte tipuri de carne. Studii care s-au făcut arată că acești acizi grași pot reduce riscul de cancer, diabet, obezitate, hipertensiune arterială, tullburări ale sistemului imunitar.

Carnea de vită Black Angus are vitamine B

Carnea de vită Black Angus este o sursă de vitamine B, acid pantotenic, biotină și vitamine B6 și B12. O cantitate de 100 g carne de vită are mai mult de 2,5 μg vitamina B12 și peste 0,5 μg vitamina B6.

Necesarul zilnic este de 1,75-2 mg vitamina B6 pentru femei și bărbați.

Necesarul zilnic este de 3-4 mcg vitamina B12 pentru femei și bărbați.

Vitamina B12 menține sănătatea sistemului nervos.

Carnea marmorată conține substanțe care interferează cu formarea colesterolului

Carnea de vită Black Angus are cu 30% mai puțin colesterol decât carnea de vită convențională. Această carne are grăsimi saturate bune, acizi grași Omega-3 care îmbunătățesc nivelul de colesterol bun din sânge.

Despre această carne se spune că are acizi grași care pot reduce nivelul de colesterol total. Acest lucru este bun pentru inimă pentru că este redus colesterolul rău. Studiile cercetătorilor au arătat faptul că această carne de vită nu crește colesterolul rău, acest lucru poate să reducă riscul de boli cardiovasculare.

Această carne de vită are proteine de calitate

Această carne are mai mult de 20 g proteine de calitate și conține aminoacizi esențiali. Este o carne sănătoasă, naturală,  poate îmbunătăți circulația sângelui, scade riscul de hipertensiune arterială și reduce riscul de coagulare al sângelui.

Carnea de vită Black Angus conține Zn, Mg și vitamina D

O porție de 100 g carne de vită Black Angus are 7 IU vitamina D, aproximativ 20 mg Mg și 4 mg Zn.

Vitamina D este importantă pentru toate procesele fiziologice, pentru dezvoltarea celulelor și reglarea tensiunii arteriale. Între Zn și vitamina D există o interacțiune directă, ele au efect complementar asupra organelor interne. Prin acest tip de carne în dietă se oferă organismului astfel de nutrienți care mențin sănătatea țesuturilor și ajută în prevenirea bolilor.

Necesarul zilnic este de 8-11 mg Zn pentru femei și bărbați.

Necesarul zilnic este de 400 UI vitamina D pentru adulți.

Magneziul este important pentru digestie, sănătatea inimii, are efect de detoxifiere a organismului (elimină toxinele din corp), scade riscul de cancer, elimină stresul. Doar 100 mg Mg pe zi scade riscul de cancer colorectal cu 10%.

0 RĂSPUNSURI

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns