De ce să consumi carne de vită Black Angus

De ce să consumi carne de vită Black Angus?

Vitele de rasă Black Angus furnizează carnea cu cel mai bun gust. Specialiștii spun despre carnea de vită Black Angus că este de înaltă calitate. Este o carne cu un nivel scăzut de colesterol, are un gust extraordinar datorită structurii marmorate.

Ferma Angustos are vite cu genetică din Irlanda și este certificată 100% Black Angus. Vitele primesc hrană naturală, de calitate, fără elemente modificate genetic. De-a lungul generațiilor, fermierii s-au întrecut între ei pe rasele de vite care oferă cea mai dulce, cea mai aromată și mai bună carne. Cu siguranță acest tip de carne de vită Black Angus se află în TOP, este recunoscută în lume pentru calitatea sa.

Carnea se caracterizează printr-un gust unic și se remarcă prin marblingul deosebit, prin nivelul de grăsime intramusculară care este distribuit uniform pe întreaga ei suprafață. Carnea este delicioasă, rămâne foarte suculentă chiar și după ce a fost gătită la temperaturi ridicate, pe grătar.

Carnea de vită Black Angus are un roșu intens și un marbling foarte fin, creat de straturile fine de grăsime intramusculară. Tocmai această grăsime distribuită uniform și în mod natural în carne mărește calitatea generală a produsului și fac carnea să fie mai aromatizantă și mai sănătoasă. Specialiștii consideră această carne ca fiind deosebită, cu o aromă delicată, delicioasă, bogată.

Corpul uman are nevoie de o dietă echilibrată, care să-i asigure necesarul de nutrienți pentru un stil de viață sănătos. Prin alegerea acestui tip de carne putem oferi mult mai ușor organismului proteinele și elementele active de care acesta are nevoie pentru a fi rezistent, puternic și sănătos.

O cantitate de 100 g carne de vită Black Angus conţine:

 • 20 g proteine bune
 • Aproximativ 0,5 μg vitamina B6
 • Depășește 2,5 μg vitamina B12
 • Depășește 4 mg Zn și 20 mg Mg
 • Aroximativ 7 IU vitamina D
 • Peste 2,5 mg Fe, ușor absorbabil în organism.

Carnea de vită Black Angus este de calitate excepțională și în mod sigur foarte sănătoasă pentru că:

 • Are toți aminoacizii esențiali și o gamă variată de alți nutrienți
 • Conține vitamine B6, B12, D
 • Proteine de calitate
 • Acizi grași Omega-3
 • Are minerale și oligoelemente, mai ales fier, zinc, magneziu.

Carnea, în funcţie de sortimente, conţine grăsimi bune și are cu 30% mai puţin colesterol faţă de carnea de vită normală.

Potrivit rezultatelor unui studiu (efectuat pe un număr de 36 de persoane de către cercetătorul Michael Roussell) publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică, persoanele care au avut colesterol ridicat și au urmat o dietă cu legume, leguminoase, cereale intergrale, fructe și 4-5,5 uncii de carne de vită pe zi, și-au redus colesterolul rău LDL cu 10% (1 uncie = 28.34 g). S-a dovedit și faptul că în carnea de vită există grăsimi bune care îmbunătățesc colesterolul bun din sânge.

Carnea de vită Black Angus are acizi grași Omega-3. Potrivit unui studiu australian carnea de vită cu un conținut bun de acizi grași Omega-3 poate ajuta în prevenirea depresiei și anxietății. În ceea ce privește carnea de vită normală, s-a spus că femeile care consumă 1-2 uncii de carne de vită sau carne de miel pe zi pot fi susceptibile de tulburări de anxietate și depresie.

De-a lungul timpului au existat numeroase studii, fondul mondial de cercetare a cancerului stabilind limita maximă acceptată ca fiind 500 grame de carne roșie pe săptămână. Alte organizații susțin că ar fi bine să nu depășim 300 grame, adică 2-3 mese pe săptămână cu câte 100-150 gr de carne de vită la fiecare masă.

Această carne se remarcă prin bogăția de nutrienți – vitamine, minerale, acizi grași Omega-3, proteine – dar și prin calitate și gust excepțional. Bucătarii profesioniști apreciază această carne, ea este folosită frecvent în numeroase restaurante de lux din lume.

Datorită structurii sale de marbling, creat de fâșiile de grăsime, carnea de vită Black Angus este foarte gustoasă, are o aromă deosebită. Adevărații cunoscători și iubitori de carne recunosc imediat un preparat din acest tip de carne.

Această carne de vită este ecologică recomandată de nutriționiști persoanelor care țin să aibă o alimentație sănătoasă. Carnea se remarcă prin gustul deosebit care nu poate fi ușor uitat. Este o încântare pentru papilele gustative pentru cei care iubesc să savureze o friptură delicioasă, chiar și pentru consumatorii cei mai pretențioși care apreciază mesele rafinate.

Alege carnea de vită Black Angus pentru că merită, gustul ei este incomparabil!

3 RĂSPUNSURI

Urmăritori & Pingbacks

 1. […] alt beneficiu al consumului de carne de vită este aportul de Carnosină, un aminoacid regăsit în special în mușchii scheletici, în mușchii […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns