Care este diferența între carnea Black Angus și carnea de vită normală?

Care este diferenţa între carnea Black Angus și carnea de vită normală?

Consumatorii au de ales! Să cumpere carnea Black Angus sau carnea de vită normală? Cei care sunt fani steak și au gustat steak-uri în diferite locații au putut constata foarte clar de multe ori o diferența mare de gust, de multe ori gustul deosebit nu este dat doar de iscusința bucătarului ci și de tipul de carne folosit la preparere. La nivel mondial carnea Black Angus este considerată ca fiind alegerea ideală pentru un steak reușit, gustos și în același timp sănătos.

În prezent s-a observat o schimbare în rândul consumatorilor. Oamenii își doresc să știe de unde provine carnea sau produsele de origine animală, în ce mod și în ce loc au fost crescute și hrănite animalele respective. Probabil mulți ar spune că pot cumpăra și carne de vită normală care provine de la animale hrănite ecologic, la țară, indiferent de rasa animalului. Rasa contează foarte mult în asigurarea unui produs final de calitate care oferă beneficii pe partea de sănătate, asigură nutrienți necesari, dar mai ales, oferă un gust care să îți lase gura apă.

Fără intenția de a-i contrazice pe cei care cumpără din „surse sigure”, trebuie să precizăm că aceste persoane își asumă niște riscuri atunci când cumpără din surse unde este greu de urmărit trasabilitatea carnii și calitatea acesteia. Lucru care se poate face foarte ușor la o fermă locală modernă cum este Ferma ANGUSTOS. Dacă doriți o  carne proaspătă este bine să vă îndreptați atenția spre carnea care provine din fermele locale, a căror cărnuri și calitate pot fi verificate.

Carnea de vită Black Angus care provine de la ferma Angustos este verificabilă în toate fazele ei. Vă invităm la ferma noastră din Sanislău, oricând doriți, pentru a afla mai multe despre modul cum vă poate ajunge pe masă o carne proaspătă, gustoasă și sănătoasă.   

Cum să recunoști o carne de vită de calitate? 

Carnea de vită Black Angus este considerată cea mai bună carne de vită în prezent în multe țări ale lumii, datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă carnea Black Angus. Este o carne cu un aspect deosebit creat de cantitatea de grăsime intramusculară, cu un  gust incredibil de bun, creat de marblingul fin impresionant. Gustul ei după cea a fost gătită este delicios, este o carne fragedă care pur și simplu se topește în gură. Este visul oricui să mănânce ceva foarte gustos, hrănitor și în același timp sănătos.

Dacă vreți să cumpărați carne de vită Black Angus ar trebui să nu vă lăsați intimidați de preț, pentru că acesta reflectă standardul ei ridicat de calitate. În Irlanda și alte țări, carnea de vită Black Angus este apreciată la cele mai renumite restaurante și considerată o delicatesă de cei care au încercat diverse preparate realizate din ea.  

De ce ar trebui să alegi carnea de vită Black Angus?

Carnea de vită Black Angus este foarte gustoasă, suculentă, datorită alternării straturilor de carne cu cele de grăsime. Se poate prepara foarte rapid prin prăjire, în 3-4 minute pe fiecare parte, sau alte metode de gătit. 

Carnea de vită Black Angus are cu 30% mai puțin colesterol decât carnea de vită normală. Se remarcă prin faptul că are straturi uniforme de grăsime care sunt distribuite în țesuturile musculare și această grăsime îmbogățește colesterolul bun din sânge. Vitele primesc hrană naturală de calitate, cereale atent selectate care le oferă o stare bună de sănătate. 

Carnea de vită Black Angus conține substanțe nutritive esențiale pentru sănătate, cum ar fi vitaminele B6, B12 și D. Acestea aduc multe beneficii organismului: 

  • Vitamina B6 este utilă sistemului nervos, în imunizarea față de cancer și în prevenirea aterosclerozei. Acest nutrient este implicat în multe alte funcții ale organismului, printre care și formarea globulelor roșii în sânge. 
  • Metilcobalamina sau vitamina B12 din carnea de vită Black Angus se aseamănă cu hemoglobina din sânge, are un rol deosebit în prevenirea anemiei, în dezvoltarea și protejarea sistemului nervos.
  • Vitamina D susține dezvoltarea oaselor, a dinților, previne osteoartrita, osteoporoza, ajută la absorbția calciului și a fosforului în organism, crește imunitatea. 

Carnea de vită Black Angus conține fier ușor digerabil, fier hem, care se absoarbe foarte repede în organism. Fierul este important pentru sânge, produce hemoglobină și mioglobină și ajută la oxigenarea globulelor roșii. Fierul combate anemia, oferă energie în organism, menține sănătatea și rezistența sistemului imunitar. 

Carnea de vită Black Angus are minerale importante pentru sănătate – zinc și magneziu – iar în plus are proprietăți anti-cancerigene, adică poate ajuta în mod activ la eliminarea substanțelor care produc cancer în organismul uman.  De asemenea, acest tip de carne conține acizi grași Omega-3 care reduc riscul de diabet, obezitate și cancer. 

Nicio carne de vită normală nu se compară cu gustul cărnii de vită Black Angus. Este bogată în proteine, are toți aminoacizii esențiali care sunt importanți pentru sănătatea organismului și care previn îmbolnăvirea acestuia. 

1 răspunde

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] în sine, cât și a rețetei perfecte pentru ea. Contează și calitatea cărnii de vită, există diferențe între carnea de vită Black Angus și carnea normală de vită.Poți să testezi mai multe variante, urmărind ghidul de mai jos și să te inspiri din […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns