Ferma de maternitate Angustos aproape de finalizare

Ferma de maternitate Angustos aproape de finalizare

Ferma de maternitate Angustos este tot mai aproape de finalizare și în curând vom putea găzdui primele vite.

Sunt pasionat de fermele de vite încă din adolescență. Am vizitat zeci de ferme atât din Europa cât și din America, pentru a le studia modul de funcționare și modul cum au grijă de vite. Mereu mi-am dorit să pot construi o fermă la cele mai înalte standarde, în care vitele să primească doar hrană de calitate și să crească în cele mai bune condiții. Nu sunt departe de realizarea acestui vis, mai avem puțin și terminăm construcția fermei de maternitate.

Dintre toate rasele de vită Black Angus m-a fascinat cel mai mult. Vitele pe care le aducem în prima fază au o genetică 100% pură de Black Angus și își au originea în Irlanda. Capacitatea totală a fermei noastre va fi de 200 de vaci și 200 de viței. Ferma de maternitate este destinată vacilor gestante și vițeilor.

GIANNY BERINDE – Fondator Ferma Angustos

Gianny Berinde - Fondator Ferma Angustos

Gianny Berinde (în mijloc) – Fondator Ferma Angustos

Despre construcția fermei de maternitate Angustos

Ferma de maternitate este construită din cărămida de calitate, este izolată la exterior cu polistiren și acoperită cu panouri sandwich pentru a asigura confortul termic și buna creștere a vitelor, în pofida variațiilor termice din România.

Pentru a asigura în permanență un aer proaspăt am proiectat un sistem de ventilație complex format din 4 ventilatoare, 2 inlet-uri și 2 outlet-uri instalate la capetele opuse ale fermei, iar în mijloc s-au prevăzut 6 ventilatoare înclinate pentru destratificarea și omogenizarea aerului, acestea fiind dotate un cu sistem de pulverizare a apei.

Pentru igiena corporală a vițeilor și a vacilor gestante sunt prevăzute perii de curățare în fiecare boxă colectivă.

Interior fermă maternitate Angustos

Interior fermă maternitate Angustos

Calitatea hranei pentru vitele din fermă este asigurată de nutriționiști

Pentru noi este importantă calitatea hranei și pentru acest motiv rețeta furajeră va fi concepută de o echipă de nutriționiști. Pentru a putea asigura o hrană mereu proaspătă am construit un ansamblu de jgheaburi de furajare. Aceste jgheaburi țin hrana mereu proaspătă și curată, fiind alimentate în permanență de o remorcă tehnologică de furajare. 

Urmăriți-ne în continuare pentru a fi la curent cu următoarea construcție. Ferma mare de bovine va fi una dintre cele mai moderne din Europa în ceea ce privește gradul de tehnologizare și va fi dotată cu unul dintre cele mai inovatoare sisteme de colectare a dejecțiilor.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *