Fan Steak? Iată ce rol are grăsimea cărnii de vită Black Angus

Fan Steak? Iată ce rol are grăsimea cărnii de vită Black Angus

Se spune că nu există legumă mai gustoasă decât carnea, iar zicala nu are cum să se aplice mai bine decât atunci când vorbim despre un steak Black Angus. Indiferent câte rețete interesante am avea la dispoziție, tot friptura de vită ne face cel mai tare cu ochiul și ne încântă papilele gustative. Poate că știm deja că o carne de vită de calitate, marmorată, se transformă ușor într-o friptură perfectă. Însă aspectul marmorat al cărnii este dat chiar de grăsime și uite așa ajungem să discutăm despre rolul ei.

Grăsime bună sau grăsime rea?

Un steak Black Angus nu e doar mult mai gustos decât o friptură normală, ci și mult mai sănătos. Asta se întâmplă fiindcă acest tip de carne conține cu 30% mai puțin colesterol decât cea normală. Dar nu doar cantitatea e importantă, ci și calitatea. Tot așa cum există colesterol bun și colesterol rău când vine vorba de analize, există și grăsime bună și grăsime mai puțin bună când vorbim despre mâncare. Grăsimea distribuită uniform în țesuturile musculare ale cărnii de vită Black Angus are un conținut mai mare de grăsimi bune, care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău și al riscului de boli cardiovasculare. 

Pentru sănătate și stare de bine, avem nevoie de toate aceste grăsimi bune care produc energie și de acizii grași esențiali. Fără aceștia din urmă nu am putea funcționa eficient, zi de zi. Prezența acizilor grași esențiali înseamnă grăsime bună și colesterol bun. Ei îmbunătățesc funcțiile sistemului cardiovascular și circulația se normalizează datorită lor. De asemenea, grăsimea bună ne ajută corpul să absoarbă rapid și ușor multe vitamine și minerale esențiale. Tot ea ajută și la buna funcționare a creierului și la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Mai gustos, mai sănătos

Când ne gândim la un steak Black Angus, avem în fața ochilor o bucată de carne de vită de calitate, cu aspect marmorat, numai bună de gătit. Asta înseamnă o friptură gustoasă și ușor de preparat, indiferent ce sortiment de carne alegem, cum o tăiem și cum o gătim. Însă dincolo de secretele bucătarilor renumiți, care recomandă și ei această carne deosebită, gustul nu este doar o desfătare pentru simțuri. El reprezintă un prim răspuns al organismului la o masă sănătoasă, sățioasă și echilibrată din punct de vedere nutritiv. 

Aspectul marmorat al unei bucăți de steak Black Angus nu reprezintă doar garanția unei fripturi gustoase, care se va topi în gură dacă este gătită corect. Este adevărat că grăsimea intramusculară distribuită simetric printre fibre ajută la capitolul gust și uniformitate. Chiar și persoanele obișnuite cu alte tipuri de carne rămân uimite cât de savuroasă este o astfel de friptură de vită! Însă dincolo de savoare, gustul reprezintă o garanție a calității cărnii, dar și a rolului crescut pe care aceasta îl joacă în obținerea echilibrului alimentar de care avem cu toții nevoie. Se știe că sănătatea începe cu o alimentație echilibrată!

Cum să profităm de beneficiile grăsimii bune

Foarte multe persoane au ajuns să blameze atât grăsimea, cât și carnea roșie în general, pentru că ar juca un rol în apariția dezechilibrelor alimentare. Însă adevărul este că acest aliment este bogat în vitamine importante pentru sănătate și stare de bine, precum B6, B12 și D, dar și în minerale precum fierul, zincul sau magneziul. Nu se poate fără ele, tot așa cum nu se poate fără grăsime bună, care ajută și la absorbția lor corectă. Bogată în proteine și aminoacizii esențiali, carnea de vită de calitate ne poate ajuta să ducem o viață mai sănătoasă, cu un plus de savoare.

Poți profita și tu de gustul și de beneficiile unui steak Black Angus, fără să te simți vinovat că faci concesii în numele gustului. Grăsimea conținută de acest tip de carne este ideală ca parte a unei alimentații echilibrate. Iar asta înseamnă și un stil de viață sănătos, dar și savoare, bun-gust și experiențe culinare de excepție. Un ultim secret: optează pentru rețete și garnituri sănătoase, potrivite cu o friptură excelentă. 

3 RĂSPUNSURI

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] dintre ele este bogată în proteine și săracă în carbohidrați: 27 grame proteine, 20 grame grăsime, 11 grame […]

  2. […] carne, află că mixul perfect echilibrat pentru un burger delicios este 75% carne curată și 25% grăsime de vită Black Angus. Având în vedere că acest sortiment de carne este marmorat, se acceptă și un procent de până […]

  3. […] ce provine de la aceste animale se remarcă mai ales prin efectul de marbling creat de fâșiile de grăsime intramusculară. Această carne are cu 30% mai puțin colesterol decât carnea de vită […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns