Importanța cărnii de vită în alimentația copiilor

Importanța cărnii de vită în alimentația copiilor

De ce este importantă carnea de vită în alimentația copiilor? Copiii au nevoie de o alimentație echilibrată care să includă proteine astfel încât să poată crește și dezvolta armonios. Cele 2-3 porții zilnice de proteine necesare organismului unui copil pot fi luate din surse variate și trebuie să te asiguri că printre aceste surse se află și carnea de vită, bogată în nutrienți esențiali pentru funcționarea optimă a minții și corpului copilului tău.

Cum influențează carnea de vită creșterea și dezvoltarea copiilor?

Un studiu realizat de Lindsay Allen de la “Universitatea din California”, Davis, pe un grup de copii din Kenya a arătat beneficiile consumului de carne de vită asupra dezvoltării copiilor. Astfel, în studiul care a durat 2 ani, 544 de copii cu vârsta medie de 7 ani au primit în fiecare zi 2 linguri (cca 60 de grame) de carne tocată de vită ca supliment al dietei lor zilnice. Celorlalți copii participanți la studiu li s-a oferit o cană cu lapte, iar al treilea eșantion participant nu a primit niciun fel de supliment. După 2 ani, copiii care au primit carnea de vită au câștigat, în medie, 400 de grame în masa corporală comparativ cu cei care nu au primit acest supliment. Aceștia au avut o creștere cu 80% a muscululaturii brațelor față de doar 40% la copiii care au primit lapte.

De asemenea, copiii care au consumat carne de vită și-au depășit colegii la testele de inteligență, de aritmetică și la cele de soluționare a problemelor. “Copiii din grupul care a primit suplimentul de carne au fost mai activi la locul de joacă, mai comunicativi și mai jucăuși și au demonstrat abilități superioare de leadership”, a spus Lindsay Allen. Rezultatele studiul au indicat că fară carne de vită în alimentație, copii cresc mai puțin și sunt mai puțin inteligenți. 

Dezvoltarea masei musculare în copilărie este importantă pentru activitățile zilnice și cele sportive. Atenție! Nu vorbim de bodybuilding, ci de dezvoltarea armonioasă a musculaturii. Potrivit articolului “How to build muscle for kids” publicat de AZ Central, consumul de carne de vită îmbunătățește densitatea osoasă și întărește tendoanele și ligamentele care contribuie la susținerea oaselor copiilor și adolescenților.

Ce nutrienți oferă carnea de vită copiilor și care este rolul acestora? 

  Carnea de vită este o sursă importantă de fier, zinc și vitamina B12. 

  Acești nutrienți sunt esențiali în creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor, ei contribuind

  la întărirea sistemului imunitar, la îmbunătățirea memoriei și a capacităților de argumentare, 

  precum și la asimilarea mai ușoară de cunoștinte noi, sprijinind astfel procesul de învățare. 

  1. Fierul ajută organismul să producă energie din alimentele consumate și reduce senzația de   oboseală. El transportă oxigenul la creier și îmbunătățește capacitatea de învățare și pe cea de concentrare și susține dezvoltarea armonioasă a bebelușilor și a copiilor mici și mari.
  2. Zincul are un rol important în funcționarea corectă a sistemului imunitar, ajutând la combaterea infecțiilor, sprijină dezvoltarea și funcționarea creierului și creșterea în înălțime a copiilor.
  3. Vitamina B12 este necesară pentru formarea “celulelor roșii”, sprijină dezvoltarea neurologică și sinteza ADN și combate anemia. Carnea de vită furnizează energie care durează mai mult, ceea ce ajută la stabilizarea nivelului de sânge din organismul copiilor, prevenind astfel pofta de dulciuri. Proteinele din carnea de vită ajută corpul să atingă mai rapid senzația de sațietate, făcând copiii să se simtă sătui după ce consumă acest tip de carne. 

Ce carne de vită să alegi pentru alimentația copiilor? 

Alimentația sănătoasă a copiilor este vitală pentru dezvoltarea armonioasă a acestora, de aceea este important să alegi o carne de calitate superioară. Vitele din rasa Black Angus au o masă musculară cu randament ridicat, carnea lor fiind fragedă și foarte gustoasă. Din carnea de vită furnizată de ferma de vite Angustos poți prepara pentru copilul tău fripturi delicioase la cuptor, ciorbe hrănitoare și hamburgeri cu garnitură de legume pentru a-i asigura aportul de proteine care îl va ajuta să aibă un sistem imunitar puternic, capacitate sporită de învățare și energia necesară activităților zilnice și celor sportive.

Află de la ce vârstă poate bebe să mănânce carne de vită.11

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *