Meniul lui Cristiano Ronaldo: vita este la loc de cinste

Meniul lui Cristiano Ronaldo: vita este la loc de cinste

Cristiano Ronaldo (37 de ani) este fotbalistul care a doborât record după record în ultimii ani, ridicând „ștacheta” la o înălțime greu de atins de vreun reprezentant al generațiilor care vin din urmă. Portughezul are în palmares cinci trofee ale Ligii Campionilor, cinci „Baloane de Aur”, trei titluri de campion al Angliei cu Manchester United, două titluri de campion al Spaniei cu Real Madrid, două titluri de campion al Italiei cu Juventus Torino, Campionatul European și Liga Națiunilor, cu Portugalia.

Este foarte atent la ce face și la ce mănâncă. Îi place foarte mult carnea de vită, spune că îl ajută să se mențină în formă.

CR7 a depășit 800 de goluri marcate pentru echipele de club și echipa reprezentativă a Portugaliei, are cele mai multe goluri marcate de un fotbalist pentru națională (115), cele mai multe goluri la turneele finale ale Campionatului European (14), a câștigat cele mai multe trofee ale Ligii Campionilor (5), marcând și cele mai multe goluri în această competiție (peste 135)… Și lista recordurilor este lungă. Le-am menționat doar pe cele mai importante, pentru a sublinia cine este Cristiano Ronaldo pe plan sportiv.

Cu zece ani mai tânăr decât în buletin

Pe plan biologic, medicii care l-au suspus unor teste amănunțite au ajuns la concluzia că este cu zece ani mai tânăr decât o arată vârsta din buletin. Se poate spune că este ca un supererou din benzile desenate. „Am mult timp de jucat înainte, cred că pot să joc până când voi avea 41 de ani.  Mă simt bine, sunt fericit, nu mă pot plânge de ceva”, mărturisea portughezul înalt de 1.87 m., care se menține constant la greutatea de 84 de kilograme. 

Această particularitate a fizicului său reprezintă explicația pentru performanțele obținute pe teren. Dar care este explicația pentru tinerețea corpului? Ei bine, nu e niciun secret: mult antrenament și un regim alimentar ireproșabil. Ronaldo ia şase mese pe zi, consumă multă apă şi nicio picătură de alcool. A respectat aceste reguli în fiecare zi din ultimii 15 ani, de când a devenit un om bogat, care își permite să trăiască exclusiv după regulile sale.

Nu vom insista pe capitolul „pregătire fizică”. Spunem doar că aproape fiecare antrenament individual este un mix de exerciții cardio, excerciții de anduranță, abdomene (multe abdomene) și serii pentru forță. Un efort intens nu este posibil fără ca organismul să fie alimentat în permanență cu energie. În principal, regimul alimentar al lui Cristiano Ronaldo se bazează exclusiv pe proteine ​​slabe, fibre, cereale, vitamine și săruri minerale împărțite în șase mese zilnice mici, la o distanță de trei-patru ore, special pentru a menține metabolismul mereu activ.

Care este friptura favorită a lui Cristiano Ronaldo?

Pe lângă mesele obișnuite, Cristiano Ronaldo are parte de multe momente speciale, la restaurant, după meciuri, cu coechipierii, sau alături de familie. Cu acele ocazii, cel mai des comandă friptură de vită, alături de legume la grătar. Foarte rar, după victorii importante, când este euforic, lângă friptură cere cartofi prăjiți. „Este foarte atent la ce face și la ce mănâncă. Îi place foarte mult carnea de vită, spune că îl ajută să se mențină în formă”, spunea Jose Fonte, coechipierul lui CR7 din naționala Portugaliei. 

Potrivit presei britanice, una dintre rețetele favorite este vita cu sos de ceapă caramelizată, „patentată” de celebrul chef scoțian Gordon Ramsay (fost fotbalist și el, la Glasgow Rangers). Pentru prepararea ei este nevoie de o căpățână de usturoi tăiată în jumătate, ramuri de cimbru, mușchi de vită, ulei de măsline, ceapă tăiată julien, făină, vin roșu, supă de vită. 

Mai întâi, bucata de carne se freacă bine cu usturoiul și cu cimbrul. Carnea, usturoiul și cimbrul se pun apoi într-un bol, se toarnă ulei de măsline și se învârte mușchiul, astfel încât să „prindă” ulei pe toată suprafața. Se acoperă bolul cu folie și se lasă în frigider pentru două zile. Se scoate carnea din frigider cu o oră înainte de a fi gătită, apoi se rumenește pe ambele părți într-o tigaie încinsă. Se pune într-o tavă termorezistentă și se lasă la cuptor la temperatură scăzută, pentru aproximativ 45 de minute, acoperită cu jumătățile de ustoroi și cu cimbru.

Între timp, ceapa tăiată julien se caramelizează în tigaie, apoi se cerne făină deasupra ei și se amestecă. Se toarnă vinul treptat, în timp ce se amestecă energic, pentru a nu se forma cocoloașe. Când vinul s-a redus la jumătate, se adaugă supa fierbinte de vită și se lasă la foc mediu pentru 8-10 minute, până când lichidul se îngroașă. Când este gata, se toarnă peste carnea de vită scoasă de la  cuptor. 

Englezii servesc acest preparat din vită cu budincă Yorkshire (un amestec omogen din făină, ou și lapte, copt în cuptor) și cu frunze de salată la aburi.

„Bacalhau a braz”, mâncarea care îi amintește de Portugalia

Un antrenament ca la carte trebuie combinat cu o dietă ca la carte,

atenționează Ronaldo, care are un nutriționist personal încă de la începuturile carierei la Real Madrid. Din meniul zilnic nu lipsește peștele cu care a crescut în Portugalia, el copilărind în insula Madeira. Mâncarea favorită este „bacalhau a braz”, un preparat care conține cod, ceapă, felii subțiri de cartofi și omletă. Apoi, urmează pâine prăjită cu avocado, fructe sau iaurt cu procent foarte scăzut de grăsimi. 

Mâncați regulat! Dacă mâncați regulat, mențineți constant fluxul de energie în corp și veți reuși să faceți tot ce vă propuneți. La fel de important este să beți apă. Nici nu vă imaginați cât de important este. Am văzut că mulți nu iau în serios această recomandare. Ei greșesc. Nu în ultimul rând, fiți disciplinați în tot ce faceți. Respectați planul. Orice provocare fizică implică putere mentală. Pentru mine nu există varianta să fac ceva care ar putea afecta rutina care m-a adus unde sunt acum,

spune Cristiano Ronaldo.

0 RĂSPUNSURI

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.