Cum se prepară corect carnea de vită pentru burgeri

Învață să prepari corect carnea de vită pentru burgeri

În fiecare zi, tone de carne de vită iau forma unor burgeri delicioși. De la restaurante de lux, la bucătăria plină de căldură de acasă, hamburgerul este un preparat popular și delicios, gata să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi. 

Pentru a evita risipa unui tip de carne atât de special și pentru a nu ajunge în situația de servi un preparat mediocru, să descoperim împreună modul în care este recomandată prepararea cărnii de vită Black Angus pentru burgeri.       

Alegerea cărnii: mix-ul perfect de carne versus grăsime

Primul pas este să alegem carnea perfectă pentru burger. Există varianta de a-i cumpăra gata făcuți, însă aceasta nu poate înlocui satisfacția de a scoate din propriile mâini un preparat delicios. În plus, este mult mai sigur să ne tocăm singuri carnea, pentru că știm exact ce punem în farfurie.

Dacă ai ales să prepari acasă pastilele de carne, află că mixul perfect echilibrat pentru un burger delicios este 75% carne curată și 25% grăsime de vită Black Angus. Având în vedere că acest sortiment de carne este marmorat, se acceptă și un procent de până la 15% grăsime, însă nu mai puțin. De ce această proporție? Grăsimea din carne va face burgerul delicios și suculent, combinația căutată de orice gurmand. Se poate folosi cu succes pulpă sau antricot.

Amintește-ţi că faci burgeri, NU chifteluţe

După tocare, carnea se lasă la frigider minim două ore. Una din cele mai des întâlnite greșeli în prepararea burgerilor este manevrarea cărnii și amestecul de condimente în compoziție. Pentru a obține un burger delicios, contactul dintre mâinile tale și carnea crudă trebuie să fie cât mai limitat. O mulțime de rețete îndeamnă la amestecul de multiple condimente și sosuri în compoziție. Acest lucru se face, evident, cu mâinile în castron, ceea ce ridică timpul de manevrare al cărnii. 

Sfat important: NU condimentați carnea cât aceasta nu e modelată și gata să meargă pe grătar sau în tigaie.

Transferul de căldură dintre mână și carne va topi din grăsimi și va transforma preparatul într-o chiftea de vită și nu într-un burger veritabil.

Burgeri cu Black Angus, NU condimente cu aromă de carne de vită

Condimentarea cărnii pentru a obține un preparat delicios trebuie să fie păstrată la minimum. Sare și piper este tot ce ai nevoie pentru a păstra gustul unui burger veritabil de vită. Ceapa, oul, sosul de soia, sosul barbecue sau pesmetul nu au ce căuta în compoziția cărnii. Acestea se adaugă la sfârșit, atunci când montăm varianta finală a preparatului.

Sarea și piperul nu se adaugă nici ele în compoziția propriu-zisă, ci se presară pe deasupra pastilei de carne, după ce aceasta a fost deja formată. Explicația pentru această tehnică este foarte simplă: sarea scoate apa din carne, iar proteinele încep un proces de dizolvare. Acest lucru face ca pastila să fie elastică precum un cârnat după prepararea termică și nu fragedă, așa cum ți-ai dori să fie un burger.

Cea mai simplă tehnică este și cea mai recomandată: odată modelată carnea, se presară sare și piper pe o parte și se pune pe grătar sau în tigaie cu partea condimentată în jos. Fix înainte să întoarcem pastila, adăugăm sare și piper și pe cealaltă parte.

Burger de vită Black Angus

Modelarea cărnii. Cum să obţii burgerul perfect

O altă greșeală frecventă este făcută în timpul modelării cărnii tocate. Este complet greșit să strângem carnea cu putere, în încercarea de obține o formă perfectă. Pastila de carne trebuie să fie „lejeră”, cu un contur ușor neregulat, potrivită pentru dimensiunea chiflei. Nu uita că în timpul gătirii, carnea se va strânge destul de mult.

În timpul în care pregătim celelalte ingrediente pentru montaj, carnea de vită pentru burger Black Angus trebuie să stea la frigider. Lăsată la temperatura camerei, grăsimea din carne se va topi, iar riscul dezvoltării bacteriilor la suprafața va crește. 

În timpul preparării termice, burgerul are tendința de a se umfla în mijloc, făcând montajul final puțin mai dificil. Un truc foarte simplu: fă o mică adâncitură în mijloc.   

Timpul de gătire

În funcție de preferințe, burgerul poate fi gătit rare, medium sau well-done. Puriștii vor spune întotdeauna că un burger nu poate fi altfel decât rare, rumenit în exterior și roz în interior, însă totul ține de preferințele fiecăruia.

Trebuie să reținem că termenul de „în sânge” folosit în România nu este corect. Carnea nu conține sânge, ci doar un suc propriu delicios. 

Dacă se prepară în tigaie, este recomandat să adăugăm câteva picături de ulei. Timpul de gătire este de 2 minute pentru fiecare parte. Foarte important de reținut: odată puse în tigaie, pastilele nu trebuie atinse timp de un minut. Astfel, se vor carameliza și vor fi aspectuoase. Nu este deloc recomandat să presăm pastilele de carne în timpul preparării termice.  

Cu o aromă deosebită și un gust savuros, burgerul cu carne de vită Black Angus este alegerea perfectă pentru o seară în familie sau vizita unor prieteni pe care nu i-ai mai văzut de mult. Cu toate secretele unui burger perfect în minte, acum poți fi cu adevărat eroul serii.

Te așteptăm la ferma Angustos pentru o carne proaspătă, gustoasă și sănătoasă.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *