Sarmale din carne de vită, avem rețeta perfectă

Sarmale din carne de vită, avem rețeta perfectă

Sarmale din carne de vită, ți-am făcut poftă? Avem rețeta perfectă care îți va încânta papilele gustative.

Sarmalele nu sunt doar una dintre cele mai cunoscute feluri de mâncare din România, ci și un deliciu culinar faimos la nivel mondial. Sărmăluțele, sau rulourile formate din diferite umpluturi învelite în frunze de varză murate sau nu, sunt încă și mai gustoase dacă sunt preparate cu carne de vită Black Angus. Iar rețete delicioase există peste tot în lume, din Balcani, Europa Centrală, de Nord, de Est, Azerbaidjan și Iran, până în Asia de Vest și China de Nord.

Umplutura tradițională pentru sarmale este carnea de vită, miel sau porc, mai ales în Europa. Aceasta este condimentată cu usturoi, ceapă și diverse ierburi aromatice. Tot din umplutură fac parte și anumite cereale, precum orezul și orzul, dar și ciupercile și legumele. Foile de varză sunt adesea folosite pentru împăturirea sarmalelor, în special în sud-estul Europei. În Asia, acest fel de mâncare include și alte ingrediente exotice precum fructe de mare, tofu și ciuperci shiitake. După noi, însă, cele mai bune rețete de sarmale sunt cele tradiționale, mai ales dacă umplutura include carne de înaltă calitate.

Rețeta perfectă de sarmale din carne de vită

Una dintre rețetele noastre preferate este nu doar delicioasă, ci și săracă în calorii. Asta se întâmplă mai ales datorită faptului că rețeta înlocuiește celebrul amestec de porc și vită din comerț cu ceva mai bun: carne de vită Black Angus. Avem nevoie de:

  • trei legături de ceapă verde
  • un ardei gras sau după gust
  • 1 morcov
  • 200 grame orez brun
  • 500 de grame carne de vită Black Angus, tocată
  • foi de varză murate
  • puțin ulei de măsline
  • 1 cană suc de roșii
  • sare, piper, cimbru

Instrucțiuni de preparare: Ceapa se toacă fin și se trage la tigaie, cu foarte puțin ulei. Se adaugă 1-2 ardei – cubulețe fine, morcovul tocat și se amestecă legumele în tigaie până la gătire. După ce acestea și-au schimbat culoarea se pune și orezul, sarea, piperul și cimbrul. Se adaugă carnea de vită, care se trage și ea puțin la tigaie alături de legume, după care amestecul se ia de pe foc. Se lasă la răcit puțin și apoi se formează sarmalele, în foi de varză. Se toarnă sucul de roșii, diluat cu puțină apă. Sarmalele se dau la cuptor pentru o oră și jumătate, la 100 de grade. Secretul acestei rețete? Cimbrul, care ajută la scăderea colesterolului.

Beef Stuffed Cabbage Rolls, sarmale americane

Suntem obișnuiți să ne gândim la sarmale ca fiind parte din bucătăria tradițională românească. Însă ele au fost aduse de imigranți și în Statele Unite ale Americii, unde sunt preparate mai ales cu carne de vită Black Angus. Pentru plus la savoare și minus la calorii. Avem nevoie de 250 grame de carne tocată de vită, sare, piper, 1/2 varză mare, 1 lingură ulei de măsline, 2 cepe, tocate fin, 2 căței de usturoi, zdrobiți, 2 căni cu suc de roșii, 1 lingură de zahăr, 1 linguriță de oțet din cidru de mere, 3/4 cană cu orez cu bob lung, fiert, 1 ou mare, bătut, jumătate linguriță de cimbru.

Se înlătură mijlocul verzei și se aleg foile mari, frumoase. Acestea se fierb în apă clocotită, într-o oală încăpătoare timp de 20 de minute, până la înmuiere. Se scurg și nervurile mai groase se înlătură, pentru a fi perfecte la împăturit. Ce rămâne și câteva foi de varză se toacă fin, ca pentru varza călită. Cratița se tapetează cu acest amestec. Între timp, ceapa tocată se călește în puțin ulei, 5-6 minute, amestecând. Se adaugă usturoiul. Amestecul se transferă într-un castron. Se adaugă tot aici: carne de vită Black Angus, orezul prefiert, oul, sare, piper, cimbru, ou. Se amestecă bine și se formează sarmalele în foile de varză opărite în prealabil.

Între timp, sucul de roșii, zahărul și oțetul se condimentează cu sare și piper și se fierb împreună pentru 10 minute, într-o crăticioară. Se adaugă jumătate din acest amestec peste varza tocată cu care am tapetat cratița, peste se pun sarmalele, iar restul de amestec de suc de roșii se toarnă deasupra.

Sarmalele se coc la cuptor, pentru aproximativ 50 de minute. Secretul acestei rețete? Fiindcă vorbim despre sarmale cu carne de vită Black Angus, o porție de 3 sărmăluțe are doar 268 calorii, fiind perfectă pentru orice dietă. În plus, vorbim despre doar 11 grame lipide (grăsimi), dintre care doar 4 grame grăsimi saturate!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *