Idei de rețete cu Black Angus pentru o cină sănătoasă

Idei de rețete cu vită Black Angus pentru o cină sănătoasă

Bogată în vitamine și minerale, carnea de vită de calitate poate constitui o cină sănătoasă, dar și baza pentru o alimentație corectă și echilibrată. Multe persoane nu realizează că în carnea roșie găsim vitamine absolut necesare echilibrului fizic și psihic, precum cele din grupul B. Magneziul, Zincul și vitaminele B6 și B12 sunt recomandate mai ales în situații stresante, fie că vorbim despre efort fizic sau intelectual. Câteva rețete cu Black Angus sunt numai bune petru o cină sănătoasă, care ne va asigura forța și echilibrul de care avem nevoie pentru a face față unei noi zile solicitante de muncă.

Pasta all’Arrabbiata cu dovlecei

Se spune că toți cei cu sânge latin se bucură de rețete la fel de condimentate precum propria lor personalitate. Românii nu sunt o excepție de la regulă, așa că rețeta de pasta all’arrabbiata s-ar putea să fie numai bună pentru gusturile noastre „fiebinți”. Dar știm cu toții că pastele nu se numără printre cele mai sănătoase alimente din lume, așa că avem nevoie de câteva secrete. Primul: vom înlocui pastele cu dovlecei dați prin răzătoare în așa fel încât să arate ca niște spaghete apetisante. Al doilea: carnea de vită Black Angus.

Ingredientele de care avem nevoie sunt: jumătate de kg de carne de vită, tocată, două cepe, 2 căței de usturoi zdrobiți sau presați, o conservă de roșii cherry, o lingură pastă de tomate, 50 de ml vin roșu, o linguriță de miere, o linguriță de oțet balsamic, busuioc, piper și ardei iute roșu, după gust. Din aceste ingrediente vom prepara sosul. Pentru „paste”, avem nevoie de doi dovlecei mari, o lingură ulei de măsline și puțină sare.

Carnea tocată se trage la tigaie cu ceapa și usturoiul până când nu mai are o culoare rozalie, aproximativ 7 minute. Se toarnă conserva de roșii, pasta de tomate, vinul, mierea desfăcută în oțet balsamic și amestecul se fierbe la foc mediu spre mic, până la amestecarea aromelor. Se amestecă din când în când și se condimenteză cu sare, piper și ardei roșu. „Spaghetele” se obțin din dovlecei dați prin răzătoare (pe lung), prin spiralator sau chiar folosind un curățător de cartofi. Se trag la tigaie în ulei de măsline 1 – 2 minute și se servesc sub sosul delicios de mai sus. Când vine vorba despre idei de rețete cu Black Angus pentru o cină sănătoasă, aceasta este una dintre variantele rapide.

Altfel de ardei umpluți

Bucătăria românească este faimoasă pentru preparatele ei gustoase, savuroase, dar nu atât de sănătoase pe cât ne-am dori. Dacă ne gândim la felurile de mâncare de la noi, sigur apar în fața ochilor sarmalele, micii și ardeii umpluți. Însă cum nu vorbim despre orice carne, ci despre una de calitate, cu beneficii pentru sănătate, bine ar fi să modificăm și rețeta originală puțin. Rezultatul? Una dintre cele mai bune idei de rețete cu Black Angus, care păstrează și aroma mâncării ca la mama acasă.

Ingredientele de care avem nevoie sunt: jumătate de kg de carne de vită, tocată, o ceapă mică sau medie, tocată mărunt, jumătate de țelină mică, tocată mărunt sau dată prin robotul de bucătărie, sare, 2 ardei verzi usturați, tocați și ei, 100 ml sos de roșii, cât mai dulce, 200 grame de orez fiert în prealabil, 5 – 6 ardei grași frumoși, roșii sau verzi, 100 – 150 ml apă, cașcaval light dat prin răzătoare.

Cuptorul se încălzește în prealabil. Carnea tocată, ceapa, țelina și sarea se trag la tigaie până la gătire, aproximativ 7 minute. Se amestecă totul cu ardeii tocați, jumătate din sosul de roșii și orez. Se condimentează după gust. Într-o tavă unsă cu ulei în prealabil, se pun ardei grași umpluți cu amestecul de mai sus. Se adaugă apă și se gătesc la cuptor vreme de 40 – 50 de minute. Se toarnă apoi sosul de roșii rămas și cașcavalul ras și se reintroduce tava la cuptor pentru 1 – 2 minute. Dintre toate variantele de rețete cu Black Angus pentru o cină sănătoasă, aceasta este o alternativa de inspirație românească.

Acestea sunt două dintre ideile creative pe care le putem alege pentru o masă de seară gustoasă, echilibrată și benefică sănătății și stării de bine. Însă e musai să ne amintim că sănătatea începe cu simplitate și grijă față de noi înșine. De aceea, grătarul și friptura reprezintă, adesea, cele mai bune idei de rețete cu Black Angus pentru o cină sănătoasă. Mai ales dacă optăm pentru o garnitură de calitate și renunțăm la cartofii prăjiți.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *