Despre sănătate și consumul de carne Black Angus

Despre sănătate și consumul de carne Black Angus

În ultima vreme, alimentația și prevenția bolilor au ajuns să fie subiecte importante când vine vorba de sănătate și stare de bine. Vocea nutriționiștilor și a experților în domeniu este ascultată cu mai multă atenție pentru că ne dorim cu toții o viață mai bună. Printre recomandările lor se numără și consumul de carne Black Angus, care oferă numeroase beneficii pentru organism. Vorbim despre un aliment de calitate, bogat în proteine, vitamine și minerale, aliment ce conține toți aminoacizii esențiali. În plus, conținutul scăzut de colesterol o recomandă pentru prevenirea afecțiunilor cardiovasculare, dar și a altor boli. 

De ce avem nevoie și de carne roșie?

Carnea roșie conține o cantitate importantă de proteine necesare unei alimentații sănătoase. Conținutul de proteine ​​dintr-o porție gătită variază între 20-27%, la vită. Aceste proteine animale conțin toți cei 8 aminoacizi esențiali necesari pentru creșterea și dezvoltarea noastră corectă. Blocurile de proteine care poartă numele de aminoacizii sunt foarte importanți pentru sănătate, atât în prevenirea, cât și în tratarea bolilor. Dar compoziția și calitatea lor variază foarte mult, în funcție de sursa din care provin. Studiile arată faptul că proteinele de calitate ajută la prevenție și la regenerarea țesuturilor afectate de boli, dar alegerea surselor de calitate rămâne responsabilitatea noastră.

Nutriționiștii recomandă consumul de carne Black Angus tocmai datorită beneficiilor pentru sănătate. Fiindcă proteinele ajută la formarea, dezvoltarea și regenerarea țesuturilor musculare și osoase, ele sunt necesare organismului, zi de zi. Aminoacizii esențiali, care se găsesc ușor și în cantitate mare în acest tip de carne, sunt indicați pentru dieta sănătoasă a celor mici, dar și a celor mari. Și vârstnicii au nevoie de un plus de proteine în alimentația lor, fiindcă odată cu vârsta rezistența noastră scade, iar masa musculară are și ea de suferit. Iar carnea de vită de calitate nu conține doar aminoacizi esențiali, ci și acizi grași esențiali Omega-3, cu rol protector pentru sistemul cardiovascular, dar și pentru sistemul nervos central. 

Mai puțină grăsime, mai multe vitamine

Unul dintre miturile referitoare la carnea roșie este cel conform căruia aceasta conține prea multe grăsimi. Însă atunci când vorbim despre carne Black Angus, vorbim despre un aliment care poate avea cu până la 30% mai puțin colesterol decât carnea de vită normală. Asta înseamnă un aliment echilibrat din punct de vedere caloric, cu grăsimea intramusculară distribuită corect. Nu doar că aceasta are un conținut mai mic de grăsimi, dar ea are și un conținut mai mare de grăsimi bune, în detrimentul celor nocive. Grăsimile bune sunt cele esențiale pentru organism, care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău. Ce înseamnă asta pentru noi? În primul rând, scăderea riscului de boli cardiovasculare!

Dacă grăsimea este o substanță de care ne ferim, vitaminele și mineralele sunt cele pe care ni le dorim ca parte din orice dietă. Ele se găsesc din plin în acest tip de carne, iar vitamina B12 se găsește exclusiv în produsele de origine animală. Aceasta are un rol important în coagulare și ajută la menținerea funcțiilor optime ale creierului și sistemului nervos central. O carență de B12 înseamnă risc crescut pentru tulburări neurologice, cancer, boli cardiovasculare, infertilitate, boli mintale și multe altele, deci prezența ei în organism este esențială. Și vitaminele B6 și D se regăsesc din plin. Nu am putea vorbi despre sănătate și consumul de carne Black Angus fără să menționăm mineralele.

Fericire sau demineralizare și anemie?

Suntem cu toții conștienți de importanța mineralelor pentru organismul nostru. Am auzit încă de mici că lipsa de calciu poate avea efecte nocive și poate duce la apariția unor probleme. Însă adevărul este că toate mineralele sunt importante pentru noi, iar lipsa lor poate duce la demineralizare osoasă. Mai ales dacă ducem lipsă de calciu și fosfor. Sau la anemie și la apariția altor simptome și afecțiuni. Carnea de vită de calitate este bogată în fier, zinc, seleniu, magneziu și fosfor. Fără primul nu putem trăi, căci joacă un rol important în oxigenare și în transportul substanțelor benefice către organele vitale.

Nu putem discuta despre sănătate fără să vorbim și despre stare de bine. Așa că trebuie să menționăm că aportul de magneiu și de vitamina B6 este folosit în tratarea nervozității, iritabilității, anxietății, tulburărilor de somn și a oboselii. Practic, când vine vorba de stres, putem să renunțăm la pastile și să ne bucurăm de o porție de carne Black Angus. Ea conține aceste două ingrediente minune absolut necesare pentru un plus de energie și fericire.

3 RĂSPUNSURI

Urmăritori & Pingbacks

  1. […] Alimentația sănătoasă a copiilor este vitală pentru dezvoltarea armonioasă a acestora, de aceea este important să alegi o carne de calitate superioară. Vitele din rasa Black Angus au o masă musculară cu randament ridicat, carnea lor fiind fragedă și foarte gustoasă. Din carnea de vită furnizată de ferma de vite Angustos poți prepara pentru copilul tău fripturi delicioase la cuptor, ciorbe hrănitoare și hamburgeri cu garnitură de legume pentru a-i asigura aportul de proteine care îl va ajuta să aibă un sistem imunitar puternic, capacitate sporită de învățare și energia necesară activităților zilnice și celor sportive. […]

  2. […] carne de vită are mai multe grăsimi sănătoase față de carnea de vită convențională. Are acizi grași Omega-3 în cantitate semnificativă, […]

  3. […] Odată cu „adoptarea” cărnii de vită, oamenii au început să aprecieze soiuri speciale, cum ar fi cel Black Angus, o carne de înaltă calitate cu un nivel scăzut de colesterol și calități nutritive de excepție. Să descoperim cele mai importante beneficii pentru sănătate ale cărnii de vită. […]

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns